Timanttiporaus

TIMANTTIPORAUS JA TIMANTTISAHAUS

Timanttiporauksella tarkoitetaan pyöreiden reikien poraamista sellaisiin koviin rakennusmateriaaleihin, jotka ovat muuten hankalasti läpäistäviä. Timanttisahaus puolestaan käsittää timanttisahalla tehtävät mittatarkat leikkaukset esimerkiksi ovenaukoille, ikkunarei’ille ja ilmakanaville. Timanttityökalujen toiminta perustuu teollisuustimantin ja kovametalliseoksen toimintaan, jolloin myös hyvinkin kovan materiaalin läpäisy mahdollistuu. Läpäistävinä materiaaleina voivat toimia esimerkiksi harkko, tiili, kivi, teräsbetoni tai asfaltti. Timanttiporausta käytetään erityisesti esimerkiksi viemärien, ilmastointiputkien tai sähköjen läpivientien tekemiseen. Se onkin useimmiten paras sekä ainoa soveltuva ratkaisu koviin materiaaleihin kohdistuviin läpivienteihin. Ennen valua tehtävien läpivientien kohdistus on usein hankalaa, jolloin timanttiporaus ja -sahaus toimivat erinomaisena ratkaisuna tarkasti ja kustannustehokkaasti valunjälkeisille läpivienneille.

Mitkä ovat timanttiporauksen ja timanttisahauksen hyödyt muihin työmenetelmiin verrattuna?

Kustannustehokkuuden lisäksi timanttiporaus ja -sahaus ovat erittäin nopeita, siistejä ja tarkkarajaisia menetelmiä. Laadukkaan, monipuolisen ja nykyaikaisen laitteistomme avulla timanttityöt suoritetaan erityisen tarkasti ja tehokkaasti – timanttileikattu aukko on reunoiltaan siisti sekä mittatarkasti toteutettu. Timanttileikkauksen etuna muihin työmenetelmiin verrattuna on myös sen erityinen siisteys sekä runkomeluttomuus. Erityisen kovaa materiaalia leikatessa poraus aiheuttaa runsaasti kitkaa, mikä nostaa työstettävään materiaalin käytettävän työkalun lämpötilaa. Tällöin lämpötilan laskemiseen vaaditaan vettä, mihin timanttiporauksen siisteys työmenetelmänä perustuu.

Jäähdytysvedenkäytöstä ei kuitenkaan tarvitse huolestua timanttiporauksen ja -sahauksen jäähdyttäjänä, sillä jäähdytysvedenkäyttö on siistiä sekä hyvin tarkasti kontrolloitua kokeneiden ammattilaistemme toimesta. Veden nopea keräys, mahdollisimman pienen vesimäärän käyttö sekä muiden alueiden huolellinen suojaaminen mahdollistavat erinomaisen pölynhallinnan.

Mitkä ovat jäähdytysveden käytön hyödyt?

Vesijäähdytys timanttiporauksen ja -sahauksen yhteydessä mahdollistaa kohteen erityisen siisteyden huomioiden menetelmän pölyttömyyden vuoksi. Pölyttömyyden avulla myös erityistä siisteyttä vaativien kohteiden työstö on mahdollista. Purkutöissä suurimpana ongelmana näyttäytyykin useimmiten pölynhallinta; esimerkiksi putkiremonteissa työskentelyalueen muodostaa usein kylpyhuone tai keittiö sekä muut sellaiset alueet, jotka tulisi pitää puhtaina.

Pölyttömyys mahdollistaa lisäksi myös työstettävän tilan samanaikaisen käytön. Tällöin porattava kohde ei muutu käyttökelvottomaksi, ja esimerkiksi toimitiloissa on mahdollista työskennellä ilman ylimääräistä tilankäyttäjälle aiheutuvaa vaivaa.

Millaisille kohteille timanttiporaus ja timanttisahaus ovat työmenetelminä soveltuvia?

Timanttiporaus ja timanttisahaus toimivat erinomaisena työstömenetelmänä erityisesti kaikille sellaisille materiaaleille, joista muuten läpipääseminen olisi hyvin hankalaa, aikaa vievää tai mahdotonta. Timanttitöiden ehdottomina hyötyinä toimivat lisäksi niiden pölyttömyys ja runkomeluttomuus, mikä laajentaa timanttiporauksen ja -sahauksen käytön lähes mihin tahansa kohteeseen. Timanttileikkausmenetelmät soveltuvat lisäksi erityisen hyvin esimerkiksi uudiskohde- ja korjausrakentamiseen juurikin pölyttömyyden ja runkomeluttomuuden vuoksi. Asiakkaan ei tällöin myöskään keskeyttää toimintaansa porauksen ajaksi, mikä helpottaa toimintaa.

Timanttiporan ja -sahan toiminta perustuu teollisuustimantin ja kovametalliseoksen toimintaan, jolloin myös hyvinkin kovan materiaalin läpäisy mahdollistuu. Vaikka soveltuva menetelmä riippuu pitkälti työstettävästä kohteesta, ammattilaisemme osaavat aina valita kohteeseen parhaiten sopivan menetelmän. Älä siis epäröi ottaa yhteyttä, me vastaamme ammattitaitoisesti juuri sinun tilatarpeisiisi!

Läpäisemme kaikki sellaiset materiaalit, joista et itse pääse läpi!

Yritys

Timantti Ykköset Oy

Y-tunnus: 3107361-6

Yhteys

Puh.

050 401 5932

Email

santeri.penttinen(at)timanttiykkoset.fi